Drobečková navigace

Úvod > Obec > Aktuality > Obec Štěpánov 1. 4. 2020 vyhlásila veřejnou sbírku.

Obec Štěpánov 1. 4. 2020 vyhlásila veřejnou sbírku.



Onemocnění COVID-19 zasáhlo regiony Litovelska, Uničovska a Olomoucka nebývalou silou.

Proto jsme se rozhodli, že vedle všudypřítomné medializaci roušek, je nejvyšší čas myslet na dny následující. Odborníci očekávají nárůst nemocných. Lékaři, odborná péče a vybavenost nemocnic bude prioritní. 

Věřím, že se podaří nasbírat finanční částku, která bude postačující k nákupu plicního ventilátoru a přispěje i ke krytí nákladů na léčení onemocnění COVID-19 ve Fakultní nemocnici v Olomouci, které bude výtěžek sbírky darován.

Všem lidem, kteří své síly poslední dny vrhli do boje s touto nemocí, ať jsou to hasiči, policisté, obchodníci, pekaři, pracovníci technických služeb, řidiči kamionů se zásobami, ale i vládě, vedení krajů, měst a obcí a mnohým dalším, patří více než poděkování.

Nicméně na bedrech lékařů, sestřiček, odborného personálu i všech jejich pomocníků bude nyní ležet budoucnost boje a léčby s touto nemocí. Chceme tak alespoň z části pomoci, poděkovat a vyjádřit vděčnost.

Přeji nám všem hodně sil a trpělivosti. Především pak, aby nám radost z každého uzdravení nalila novou sílu a vůli vytrvat a nakonec zvítězit i nad tímto „koronáčem“.

Prosím o Vaší spolupráci, šíření a zveřejnění této výzvy.

 Mgr. Jiří ŠINDLER

starosta obce

Sbírka se koná na území ČR v termínu od 1.4.2020 do 30.4.2020. 

Veřejná sbírka obce Štěpánov.jpg